sajten,ifokus

Varna om spoilers

2014-12-17 18:33 #0 av: Cireea

Nu  för tiden har de flesta läst böckerna och sett filmerna men det kan ändå vara bra att markera när man ska prata om spoilers i vanliga kommentarer men också när man startar ett helt nytt inlägg. Vi måste tänka på att det ständigt är fler som hittar till Twilight-världen och vi vill inte att dom hamnar i ett hav av spoilers det första dom gör när de besöker vår sajt. 

Spoiler är när man berättar något från en bok/film som avslöjar hela eller en del av handlingen som i sin tur kan förstöra upplevelsen för de som inte sett filmen/läst boken tidigare. 

När du skapar en tråd med spoilers är det viktigt att du döper den till en rubrik som på något sätt visar att den innehåller spoilers så man lätt kan undvika tråden om man inte läst just den boken/sett den filmen.

För att medlemmar som inte har läst alla böcker inte ska behöva öppna inlägg och se olika spoilers så ska ni alltid markera rubriken i nya trådar med vilken bok det handlar om när ni publicerar en spoiler direkt i första inlägget:

T = Twilight
NM = New Moon
E = Eclipse
BD = Breaking Dawn

Ni markerar alltså alltid rubriken med någon av förkortningarna! (Exempel på en rubrik, "BD spoiler ang. sista scenen" eller "NM spoiler ang. Jacob) 

Trådar som enbart har ett innehåll med  spoilers ska alltid ligga i kategorin Spoilers. Postar ni spoilers i vanliga, allmäna trådar måste ni varna med fetstil text att inlägget innehåller spoilers - och från VILKEN bok/film! Det räcker inte om ni skriver "Spoilervarning" - då vet ju inte medlemmarna om det handlar om New Moon eller om det handlar om Breaking Dawn.  

Om du skriver en öppen fråga där tråden kan innehålla spoilers från alla filmer ska det finnas en varning längst ned i det första inlägget (alltså inlägg #0). Varningen kan se ut såhär:  -Tråden kan innehålla spoilers från samtliga böcker/filmer- 

Tänk på detta när ni skapar era trådar inne på sajten! 

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2014-12-17 18:39 #1 av: Stephanie

Om jag var du hade jag döpt tråden till "Vad är spolers?" eller något. Annars kanske inte alla vågar klicka sin in här Skrattar

Anmäl
2014-12-17 18:40 #2 av: Cireea

#1 Ändrade precis när du skrev din kommentarGapskrattar

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.