Annons:
Etikettkaraktärerna
Läst 2919 ggr
Cireea
10/21/17, 3:13 PM

Embry Call

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

En artikel om skiftaren Embry Call.

Vem är Embry Call? 

Embry är en skiftare och en av Jacob Black's bästa vänner och har därför en betydelsefull roll i flocken. Att Embry skiftade var lite av en chock då han inte kunde ha fått skiftar-genen från sin mamma, Tiffany Call, då hon kom från Makah stammen.  Hans pappa antas vara Billy Black, Quil Ateara IV eller Joshua Uley eftersom skiftar-genen enbart kan ärvas inom Quileute stammen. 

I The Twilight Saga: The Official Illustrated Guide finns Embrys namn i Uleys släktträd och man gissar därför att Joshua Uley är hans far.

Embry gillar att slå vad och gör det ett flertalet gånger i både filmerna och böckerna. Första gången vi möter Embry i New Moon slår han vad med Bella om att Quil vinner en brottningsmatch mot Jacob. Senare, när han blivit en del av flocken, slår han ofta vad med Jared Cameron.

När Jacob Black lämnar flocken för att skydda Bella och hennes ofödda barn i Breaking Dawn blir Embry väldigt upprörd. Sam förbjuder honom att hälsa på Jacob då han är rädd för att Embry, som inte har något band till flocken på samma sätt som Quil har på grund av sin prägling på Claire,  ska lämna flocken för Jacob. 

När barnet sedan föddes och dispyten mellan flockarna löst sig valde Embry att lämna Sams flock för att ansluta sig till Jacobs flock tillsammans med Quil. I The Twilight Saga: The Official Illustrated Guide får man också veta att Embry blir "Third in Command" i Jacobs flock.

Utseende

Som människa beskrivs Embry som en lång och smal kille med rödbrun hy, långa rundade muskler, kort svart hår och bruna ögon. Innan han skiftade till varg hade han däremot ett väldigt smalt ansikte och långt svart hår som nådde honom till axlarna.  
Som varg har Embry grå päls med svarta fläckar, han är slankare än de andra flockmedlemmarna och snabb. Embry och Quil brukar ofta flankera Jacob och brukar kallas för hans "wingmen". I filmen har Embrys varg en mörkgrå nos, vilket gör det lättare att urskilja honom bland de andra vargarna. 

Tidigare liv

Embry är född och uppvuxen i La Push. Hans mamma, Tiffany Call, flyttade från Makah stammen till La Push när hon var gravid med Embry och man antog alltid att hon hade lämnat kvar Embrys pappa med Makah stammen. När Embry sedan skiftade form blev det uppenbart att hans pappa var någon av Billy Black, Quil Ateara IV eller Joshua Uley. Eftersom alla tre männen var gifta vid tidpunkten då Embry blev till skapade det en liten stressig atmosfär i flocken då Quil Ateara V, Jacob Black och Sam Uley funderade över vem av dem som har en halvbror. 
Man hoppas att Embry är Sams halvbror då Sams far Joshua redan har ett dåligt rykte på grund av att han lämnade sin fru när Sam var liten.

Någon gång under sin uppväxt blev Embry vän med Quil och Jacob, dom har sedan dess hållit ihop och haft en stark vänskap. Hans mammas okunnighet kring skiftare och deras existens har skapat problem för Embry. Han kan aldrig förklara för henne varför han inte är hemma under nätterna när hon kommer för att titta till honom. Embrys mamma tror därför att han är i något sorts rebelliskt stadie och skriker på honom varje morgon. Flocken har bett Sam låta Embry berätta för sin mamma om hemligheten om att han är en skiftare, men Embry själv vägrar gå med på det då han anser att hemligheten är för viktig. 

I filmerna spelas Embry Call av Kiowa Gordon.

Bild: Cireea


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Annons:
Calcifer
10/21/17, 3:18 PM
#1

Bra och intressant artikel!


"Creature of the Night, The One Many Children Talk About-"

Katniss
10/22/17, 12:14 PM
#2

Fint skriven artikel 😉

R.I.P. Anton 💔

Swadika
10/22/17, 12:51 PM
#3

Har alltid velat veta vem hans pappa är ^^ Hoppades att det skulle stå i guiden men det gjorde det inte

Mvh Swadika
Sajtvärd på reborns 

Cireea
10/22/17, 1:44 PM
#4

#3 Ja, det är verkligen ett mysterium. Jag tror dock på Joshua Uley, eftersom Embry finns med i Uleys släktträd 🙂 Låter mest rimligt.


Film, Gravid, Hamster, Litteratur, Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"
Eyos Hamsteruppföding

Upp till toppen
Annons: