2016-02-17 12:55 #0 av: Cireea

Vi möter Seth Clearwater först i New Moon men får en närmre introduktion av honom i Eclipse då han är medlem i Sam Uley's flock.

OBS: För er som inte har läst Breaking Dawn innehåller artikeln spoilers

Seth

Vi som läsare möter Seth mer när Bella är med Jacob på bonfire där Quileutes legenden berättas. Bella tycker att han ser ut lite som att han kan vara en yngre version av Jacob. Han är en av de yngre som genomgår förvandlingen till varg. Han beskrivs som lång och gänglig med ett stort glatt leende och lite omogen, som varg är han även då lång och gänglig med sandfärgad päls. Han skall även ha bättre hörsel än de andra.

Seth får en ganska framträdande roll i slutet av Eclipse då Seth får vara med Edward och Bella så de kan hålla kontakt med resten av wolfpack som deltar i slaget mot de nyfödda med Cullens. När Victoria och Riley kommer till platsen där de campat över natten hjälper Seth Edward att skydda Bella. Seth besegrar Riley och dessutom stoppar Victoria genom att kasta en av Rileys avbitna arm mot henne när hon inleder en attack mot Bella.

Seth beundrar Jacob och Edward väldigt mycket och har inget emot att umgås med Cullens familjens medlemmar. Hans roll blir större i Breaking Dawn då han går med i Jacobs utbrytarflock när de bestämmer att döda Bella och det ofödda barnet för att skydda Quileutes och Forks. Han står även tillsammans med Cullens, deras vittnen och de två vargflockarna för att slåss mot Volturi.

"He has one of the purest, sincerest, kindest minds I've ever heard"
Edward om Seth

Källor: 
ww.wikipedia.org

Twilight wiki

Artikeln skriven av: LaSadie

Bild: Cireea