böckerna

New Moon

2016-01-09 01:15 #0 av: Cireea

New Moon är den andra boken i serien 'The Twilight Saga', kärlekshistorien om Bella och Edward. Det finns totalt fyra böcker i serien, samtliga har blivit filmer.

New Moon, eller när jag hör din röst som boken heter på svenska, är uppföljaren till Twilight (om jag kunde drömma). New Moon kom ut 2006 på engelska och året därpå fanns boken ute på svenska. 

Handling
Precis som i föregående bok får vi följa den omöjliga och totalt förbjudna kärleken mellan människan Bella och vampyren Edward. 

Bella fyller 18 och Alice bjuder in henne till en liten födelsedagsfest hemma hos familjen Cullen. Det dom inte vet är att tillställningen ska få en plötslig vändning när Bella råkar riva sig i fingret på ett presentpapper. Blodet får Jasper, som inte varit utan människoblod lika länge som de andra, att kasta sig mot Bella när han känner lukten av hennes blod. Edward är där i sista sekund och avbryter Jaspers attack men efter olyckan fruktar Edward att han och hans familj, på grund av det dom är, utsätter Bella för fara. 

Edward väljer att bryta upp med Bella och hela familjen Cullen lämnar plötsligt Forks utan vidare. Bella blir förkrossad över det plötsliga avskedet och de följande månaderna sjunker hon ned i en djup depression. 

En dag får Bella se en av männen som Edward tvingades rädda henne ifrån. Utan att tänka på konsekvenserna närmar hon sig mannen men plötsligt hör hon Edwards röst inuti sitt huvud. Han varnar henne för att närma sig mannen och hon fylls av ett märkligt lugn. Efter den händelsen ser Bella till att hamna i den ena farliga situationen efter den andra för att få höra hans röst igen. Tills hon kastar sig utför klipporna ...

Bild: Public Domain via Pixabay

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2016-01-12 13:51 #1 av: Aloe.Vera

jag älskar faktist new moon, min jacob.. han är så glad o positiv.. me like him alot

Anmäl
2016-01-16 14:51 #2 av: Katniss

Bra artikel! 🙂👍

R.I.P. Anton 💔
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.