böckerna

Twilight

2015-12-17 19:35 #0 av: Katniss

Twilight är den första boken i serien 'The Twilight Saga', kärlekshistorien om Bella och Edward. Det finns fyra böcker i serien, varav samtliga blivit filmer.

När sjuttonåriga Bella flyttar från varma Phoenix till regniga Forks förväntar hon sig en händelselös vardag. Hennes mamma hade gift om sig och för att inte vara i vägen bestämde hon sig för att bosätta sig med sin tystlåtna pappa Charlie. 

 Men livet i Forks blev inte alls som hon tänkt sig. Inte minst för att hon träffar Edward Cullen. Edward Cullen med sitt bronsfärgade, glänsande hår, honungsfärgade ögon och mystiska personlighet. Hon faller direkt och kan inte motstå honom. Att vara ifrån honom blir en pina. 

 Hon känner direkt att det är något annorlunda med Edward. Han är övernaturligt stark och snabb med en otrolig skönhet. Fast besluten att ta reda på hans hemlighet söker hon frenetiskt efter fakta. När hon sedan upptäcker svaret kan hon inte tro sina ögon. Edward är en vampyr. En övernaturlig, odödlig vampyr med kraften att läsa allas tankar utom Bella. 

 Men han är även farlig. Kommer Bella att kunna vara med Edward, eller måste hon sätta livet till? Twilight är en historia om två sammanflätade öden som gör allt i sin makt för att vara tillsammans. Men är det tillräckligt för att övervinna allt som hotar dem? 

Bild: Public Domain via Pixabay

R.I.P. Anton 💔
Anmäl
2015-12-18 03:07 #1 av: Cireea

Värt att nämna är att Twilight heter Om jag kunde drömma på svenska. Glad

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2015-12-18 10:49 #2 av: Katniss

#1 Glömde det haha :)

R.I.P. Anton 💔
Anmäl
2015-12-18 13:05 #3 av: Cireea

#2 Ingen fara SkrattarVille bara "put it out there". 

Jag gillar denna bok, dock är det inte min favorit bland de fyra som finns. Skrattar

FilmGuldhamster, HamsterLitteratur,  Sommar, Twilight & Sydkorea
"Better Yehet today than Kkaebsong tomorrow"

⎿Uppfödare på Eyos Hamsteruppfödning

Anmäl
2015-12-18 13:34 #4 av: Katniss

#3 Hmm.. Jag har faktiskt ingen aning om vilken som är min favorit, men jag tycker om twilight (alltså om jag kunde drömma :) ) väldigt mycket.

R.I.P. Anton 💔
Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.