05. Karaktärerna

Bella Swan

2009-03-12 21:09 #0 av: Livzson

Isabella ”Bella” Swan är en av huvudkaraktärerna i Twilight. Hennes vardagliga liv tar en drastisk vändning då hon flyttar till Forks och möter Edward, vampyren som hon förälskar sig djupt i.

Uppväxten och intiativet

Isabella Swan är dotter till polischefen Charlie Swan och livsnjutaren Renée Dwyer. Hennes föräldrar var gifta redan sen gymnasiet och de fick Bella i de unga åren. Dock tröttnade Renée på det dystra vädret i Forks, så hon tog med sig Bella och flyttade till Phoenix istället. Bella hälsade på i Forks någon gång ibland, men besöken avtog och tillslut så slutade hon åka dit.

När Renée senare berättar att hon ska gifta sig med sin nya man, Phil, så känner Bella att hon håller tillbaka sin mamma från att resa med sin baseballspelande man. Då tar Bella initiativet att åka till Forks för att spendera lite kvalitetstid med Charlie och för att göra sin mamma lycklig. Detta är bara en av många osjälviska handlingar Bella framgår ifrån, det är en del av hennes karaktär.

Det nya livet i Forks

Bella flyttar alltså till den lilla staden och börjar sitt andra år på den minimala skolan "Forks High School". Hon blir omtyckt av de flesta och många är nyfikna på henne. Särskilt killarna, som en efter en frågar ut Bella på skolbalen och alltid blir avspisade. Bella ser inte sig själv som vacker, men alla skolans killar tänker motsatsen. Det är dock i matsalen som hon upptäcker den mystiska familjen Cullen och den gudomlige Edward för första gången.

Efter upptäckten av Edward och hans familjs vampyriska hemligheter, förändras hennes liv dramatiskt när de blir mer och mer knutna till varandra. Bella, som är känd för att locka katastroferna till sig, håller Edward ständigt upptagen med att rädda hennes liv från dag till dag.

I en staden La Push utanför Forks finner hon även Jacob Black, som kommer spela en stor roll för henne som hennes närmaste vännen. Hon märker av rivaliteten mellan Jacob och Edward och hon ställs inför ett svårt beslut. Vänskap eller kärlek? Dödlig eller odödlig? Dock så har även Jacob sina hemligheter, och Bella tvingas inför ännu svårare beslut.

Beskrivandet av Bella Swan

Bella beskrivs som en smart men ovanligt klumpig människa. Rodnaden är ett typiskt kännetecken för henne i böckerna. Utseendemässigt har Bella en mycket blek hudfärg, mahognyfärgat långt hår, och stora chokladbruna ögon samt ett hjärtformat ansike. Det skrivs att hon väger runt 50 kg och är omkring 165 centimeter lång. Stephenie Meyer beskriver själv Bella som en stark person som alltid sätter sina närmsta i första hand. Hennes vassa kommentarer och humoristiska kommentarer uppskattas också av många läsare.

Övriga saker om Bella:

  • Hon är en skicklig kock, eftersom hon ansvarar för matlagningen hemma hos Charlie.
  • Bella's allra käraste fordon är hennes väldigt hastighetsbegränsade pickup!
  • Hennes födelsedag inträffar den 13 september.
  • Kristen Stewart gestalar Bella i filmerna
  • Det är Stephenie Meyer som har skapat Bella.

källa: www.imdb.com

Anmäl
2009-03-12 21:13 #1 av: Anna

Jättebra skrivet, verkligen!

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2009-03-16 15:48 #2 av: hhannaz

Very good! Glad

Anmäl
2009-03-16 17:58 #3 av: LovisaJacobsson

Väldigt bra!. En sak som jag har reagerat på är det här med matlagningen, ur ett genus perspektiv.
Nu i tider då det pratas mycket om jämnstäldhet mellan man och kvinna, så beskriver böckerna tydligt hur det är Bella som tar hand om all matlagning och städning åt sin pappa.

Bara en liten tanke...

Anmäl
2009-03-16 18:26 #4 av: AidaHakimi

#3 Jag har också reagerat lite på det, men inte i ett negativt sätt.

Jag menar, det är så hon är uppväxt. Om man läser böckerna ingående så förstår man att hennes mamma - Renee, är väldigt barnslig och ungdomlig av sig. Redan som ung fick Bella gestalta mamma rollen, fast det egentligen skulle vara tvärtom. Så jag antar att det har med det att göra.

Anmäl
2009-03-16 18:31 #5 av: LovisaJacobsson

#4 hmmm... Kanske det

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.