05. Karaktärerna

Edward Cullen

2009-03-12 17:35 #0 av: Anna

I den här artikeln går vi lite närmare in på vem Edward Cullen är, samt vilken betydelse han har för serien.

Edward Cullen är 17 år, har bronsfärgat hår och hans ögonfärg skiftar mellan svart och guld. Som alla andra vampyrer är han vacker och han har även en stark manlig karaktär.

I Twilight är han en av huvudkaraktärerna.

Hur det hela började

När vampyren Carlisle Cullen vårdade Edwards föräldrar på sitt sjukhus lovade han Edwards mor, Elizabeth, att göra allt han kunde för att rädda den 17-årige pojkens liv som även han var mycket sjuk. Edwards föräldrar gick bort på sjukhuset men Carlisle gjorde det han lovat - han räddade Edwards liv genom att bita honom och göra även honom till en vampyr. Efter det åldras inte Edward - likt alla andra vampyrer - han fortsätter vara att 17 år trots att han föddes den 2 juni 1901 i Chicago (och hette från början Edward Anthony Masen).

I samband med detta räddar Carlisle även sin fru, Esmee, från sjukdomen på samma sätt.

I första filmen samt boken beskriver Edward Carlisle's gift som "outhärdligt". Men han beundrar honom för vad han gjorde - när vampyrer väl börjar dricka någons blod är det nästintill omjöigt för dem att sluta, men Carlisle lyckades.

Eftersom familjen Cullen inte åldras tvingas Edward och hans syskon gång på gång upprepa high school. Därför måste de även, i takt med att de går om klasserna, flytta runt i landet.

När Twilighthistorien tar fäste är familjen Cullen för tillfället bosatt i den lilla staden Forks i Washington. Där träffar Edward Bella, en mänsklig tonårstjej, och de förälskar sig i varandra.

Karakterisering

Bella beskriver Edward som otroligt vacker, charmig, artig, bestämd och väldigt envis. Han känner ett stort behov över att behöva skydda Bella och överanalyserar ofta olika situationer. Lite av hans "gamla" språk och sätt att tala på från hans tidiga liv på 1900-talet sitter kvar än, men han är väldigt romantisk.
Edwards hy är blek, iskall och glittrar vid kontakt med solstrålar.

På grund av att han är en vampyr känner han sig som ett monster, något han absolut inte vill vara. Familjen Cullen kallar sig "vegetarianer" - de jagar enbart djur och inte människor, till skillnad från andra vampyrer.

Hans vampyrkaraktär visar sig genom att han har en förmåga att läsa folks tankar. Han hävdar att han kan läsa alla människors tankar - förutom Bellas (något som författaren Stephenie Meyer hävdar beror på att Bella har ett väldigt privat sinne).
Som alla andra vampyrer är han även mycket snabb, stark, smidig, och han sover aldrig. Hans lukt och röst beskrivs som otroligt förföriska.

Edward är mycket musikalisk och komponerar egen musik. Han samlar även på olika bilar.

Källa: Wikipedia

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2009-03-12 21:43 #1 av: Marija

Jättefint skrivet!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.