05. Karaktärerna

Jacob Black

2009-03-17 14:39 #0 av: Livzson

Jacob Black är en av de viktigaste karaktärerna i "The Twilight Saga". I denna artikel beskriver vi hans roll i serien samt hans utseende och egenskaper.

Beskrivelse av Jacob Black

Jacob Black är son till Billy Black, en mycket nära vän till Bella Swans pappa Charlie. Stephenie Meyer beskriver honom som en kluven person med ett mycket känslofullt inre. I början av "The Twilight Saga" är Jacob mycket utav en barnslig tonåring som alltid har ett leende på läpparna. Dock kommer detta sakta att förändras då Jacob genomgår stora förändringar i sitt liv. Detta medför att han får ett mycket mer känslokallt yttre.

Jacob har svagt olivfärgad hy och svart långt hår. Han tillhör den uråldriga släkten Quileute (uttalas Kill-jott) som är bosatta i La Push-området, nära Forks där Bella är bosatt. Han har även två äldre systrar vid namn Rachel och Rebecca.

Rollen i Twilight

Jacob har en mindre roll i den första Twilightboken och syns endast några få gånger i filmen. Men när Bella åker med sina vänner till stranden i La Push kommer Jacob och hans vänner dit för att umgås. Där berättar han om gamla rykten om hans egen och Edward Cullens släkt - att hans släkt härstammade från vargarna och Cullen från vampyrer, båda svurna fiender.

Detta är början till en lång och stark vänskap mellan Jacob och Bella. Dock hyser Jacob  starkare känslor för Bella än så. Han blir olyckligt kär, och det underlättar inte att hon redan är kär i en annan - Edward, hans svurna fiende.

Livet som varulv

I New Moon, den andra boken i serien, tillkänna ges Jacob som mer än en vanlig människa. Jacob är en av en gammal linje varulvar/skepnadsskiftare genom tiderna. En familjemedlem av Quileute's stam, som alltid varit dödlig fiende med vampyrerna. Jacob genomgår sin första omvandling till en varg som svar på ett nytt vampyrhot, och han blir upptagen med patrullering i skogen med de andra varulvarna, sökande efter vampyrer i området. Jacob's vargskepelse beskrivs som en gigantisk varg med lång rödbrun päls, likt hans hy som människa.

Personlighet och förmåga

Jacob Black beskrivs även som en äkta glädjespridare som ger lycka till människorna i hans närhet. Hans sätt att vara naturligt passionerad och äventyrlig gör honom till en mycket omtyckt karaktär. En vass sens av humor och kvicktänkta kommentarer kännetecknar honom som en av de mer humoristiska karaktärerna i böckerna. Ett annat känt karaktärsdrag för Jacob är hans korta stubin, som ofta kan ställa till med problem eftersom han ändrar skepnad när han blir upprörd. Vargskepnaden påverkar även Jacob's mänskliga skepnad. Han har en hög kroppstemperatur runt 45 grader och han är ofattbart stor och snabbväxande. Om Jacob får ett sår eller bryter ett ben, läker detta från en timme till en dag. Det gör honom till närmast odödlig i sin vargskepnad. När Jacob befinner sig i sin vargform kan han även kommunicera genom tankar med resten av hans brödraskap.

  • Jacob är galen i vintage-bilar och sin egna mekanik.
  • Det är Taylor Lautner som gestaltar Jacob i filmerna.
  • Karaktären är skriven av Stephenie Meyer.
  • Ett vasst citat av Jacob Black ur boken Breaking Dawn -
    "S'not so hard to erase a blonde's memory. Just blow in her ear."

Källa: IMDB

Bild: Cireea

Anmäl
2009-03-17 14:43 #1 av: Anna

Mycket bra artikel!

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2009-03-17 15:09 #2 av: nonisaga

bra artikel! :)

Anmäl
2009-03-17 17:17 #3 av: AidaHakimi

I love Jacob! Lätt en av mina favoritkaraktärer.

Haha jag ALLTID undrat hur stammen Quileute uttalats, äntligen fick jag reda på det Skrattande

Anmäl
2009-03-17 17:19 #4 av: Marija

Kanon!

Anmäl
2009-03-18 17:07 #5 av: Magster

Super!

Maggan, mgfotografi.webb.se
Medarbetare på Hästfoto.

Anmäl
2009-03-18 17:52 #6 av: KitoBonito

Verkligen favorit för mig. Jag kan bara inte välja mellan honom och Edward. Ååhh!

Anmäl
2009-03-18 18:57 #7 av: hhannaz

Jättebra! Men Edward är alltid min favorit... Skrattande

Anmäl
2009-03-31 14:29 #8 av: ellenbellen

MIN FAVORIT, men i filmen är nästan edwar dlite snyggare:P

men kärlek till Jacob.<3

Anmäl
2009-03-31 15:24 #9 av: Bella-R

Jakob är en av mina favoritkaraktärer. Så genomgo!

Han blir myyycket snyggare när han klipper av sig håret (i New Moon?). I långt hår är han inte alls särskilt snygg :P

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.