04. Skådespelarna

Nikki Reed

2009-03-28 01:46 #0 av: Magster

En artikel om skådespelerskan Nicole Houston "Nikki" Reed som spelar Rosalie i Twilight.

Nicole Houston "Nikki" Reed föddes den 17e maj 1988 i West Los Angeles, Kalifornien. Hon är en amerikans skådespelerska som i Twilight spelar den mindre trevliga vampyren Rosalie.

Nikki Reed växte upp i en komplicerad miljö med hemskola och skilda föräldrar vid tidig ålder. Hon är halvjudinna men växte upp utan religion, endast hennes äldre bror hade en Bar Mitzva. Hon beskrev sig själv som blyg och en bokmal i yngre år men blev mer rebellisk i början av tonåren.

Hennes genombrott inom skådespeleriet blev när hon tillsammans med Catherine Hardwicke, hennes pappas dåvarande "flickvän" och som även senare regisserat Twilight-filmen, på en skidresa skrev manuset till tonårsfilmen Tretton på mindre än en vecka och fick rollen som en av huvudrollerna då manuset baserades på hennes egna liv och som det var svårt att få någon som kunde och ville spela en så speciell roll som hon spelar.
Hon föredrar att medverka i oberoende filmer i stället för i mer uppdiktade Hollywood-filmer.

Nikki är tankeväckade som gärna påminner unga flickor att vara nöjda med sig sjäva och inte jämföra sig med sina kändis-idoler när det kommer till utseende. Hon säger att det inte smink och styling kan göra kan Photoshop fixa vilket hon tycker alla ska tänka på innan det trycker ner sig själva då man inte ser ut som modellerna i alla tidningar och på reklamskyltar.

När det kommer till Twilight spelade hon då som sagt Rosalie Hale, adoptivdotter till Carlisle Cullen. Rosalie föddes 1915 och blev biten när hon var 18 år, 1933. Utanför tagningarna är hon mycket god vän med sin motspelerska Kristen Stewart och även gammal vän med regissören Catherine Hardwicke som hon jobbat med sedan tidigare. Då hon själv är halvt judinna och italienare är hon inget vidare vampyrmaterial utanpå när det kommer till hudfärg så under filmen var hon tvungen att anti-tan-sprayas för att få så ljus hy som hon har i filmen.
Hon har även medverkat i bland annat filmen Tretton, OC som gästskådis och filmerna Gods of Dogtown och Reaper.

Maggan, mgfotografi.webb.se
Medarbetare på Hästfoto.

Anmäl
2009-03-28 11:10 #1 av: emwa

Intressant!

Anmäl
2009-03-28 11:23 #2 av: Anna

Jättebra!

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2009-03-28 12:30 #3 av: AidaHakimi

Intresant och läsvärt! Hon verkar vara en bra förebild - sådana behövs det fler av...

Anmäl
2009-03-28 12:44 #4 av: Marija

Kanon!

Hon är så vacker...

Anmäl
2009-03-29 16:36 #5 av: Jussse

Jättebra! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.