05. Karaktärerna

Volturi Index

2009-04-17 15:03 #0 av: Anna

I den här artikeln presenterar vi hela Volturi - vampyrerna från Volterra, Italien - lite närmare. Observera att artikeln innehåller spoilers om karaktärer som yttrar sig först i New Moon. Vill man inte veta mer om dessa bör man inte läsa artikeln.

Guards/väktare

Volturiväktarna är en grupp vampyrer som innehar kraftfulla gåvor eller är kraftfulla på annat sätt.. Volturi bjuder enbart in sådana eftersom de ser dem som användbara.

JANE beskrivs som en sadistisk och bitter "favorit" hos Aro, en av ledarna. Hennes gåva är att hon kan orsaka smärta hos personer - inte fysisk smärta, men hon kan lura dem att de har fruktansvärt ont. Utseendemässigt beskrivs hon som slank med ett vackert ansikte, stora ögon, fylliga läppar och mörkröda - nästan svarta - ögon. I New Moon spelar Dakota Fanning den tolvåriga vampyren.

ALEC är Janes tvillingbror, samt en av de högst rankade väktarna. Alecs talang ger honom möjlighet att eliminera människors sinnen - göra dem döva, blinda, stumma, ta bort deras känsel osv. När den används syns gåvan i form av en sorts dimma. Alec kommer att spelas av Cameron Bright i New Moon.

DEMETRI är lång och smal med långt, mörkt hår. Han beskrivs som mycket artig och hans speciella talang är att han kan spåra mycket väl tack vare att han fångar upp personens tankar och sedan följer dem. Charlie Bewley kommer att spela Demetri i New Moon.

HEIDI är den vackra vampyren som används som lockbete i Volterra - hon beskrivs vara så vacker att hon lockar folk till sig, som de andra vampyrerna sedan kan äta. Hon har långt hår, långa ben, en ståtlig karaktär och lilaaktiga ögon (kan bero på att hon har lila linser över sina naturligt rödsvarta ögon). Hennes talang är att hon kan skapa illusioner av en persons önskan. I New Moon kommer Heidi spelas av modellen Noot Seear.

CHELSEA är lång och sägs likna Heidi utseendemässigt. Hennes gåva är att hon kan förändra folks förhållanden till varandra, antingen stärka banden, eller göra dem sämre. Hennes huvudsakliga uppgift är att berätta för Aro, en av ledarna, vad personer känner för varandra.

FELIX beskrivs som våldsam, sträng och med ett sinne som njuter av att dela ut straff till de som inte inte lytt Volturi's lagar. Utseendemässigt är han stor, lång och kraftig. Till skillnad från de flesta andra i Volturi har han ingen speciell talang eller gåva. Felix ska spelas av Daniel Cudmore i New Moon.

AFTON är Chelseas partner. Han har en speciell gåva, men den är okänd och obekräftad.

CORIN har även han en talang som är okänd och man vet inte mycket om honom.

RENATA är en Volturiväktare som helt saknar blodtörst eller vilja att slåss. Hennes talang är att hon kan stöta bort personer med hjälp av en sorts osynlig sköld. Kommer personer för nära så finner dem sig själva gå åt motsatt håll, utan att riktigt veta varför.

SANTIAGO är relativt okänd, man vet inte så mycket om honom, förutom att han (likt alla vampyrer) har rödsvarta ögon och blek hy. Han har ingen speciell talang.

Leaders/ledare

De tre ledarna av Volturi har befälet över väktarna och det är dem som fattar slutgiltiga beslut.

ARO sägs vara den mäktigaste av de tre Volturiledarna med sin talang att kunna se en persons fullständiga tankar genom att vidröra dem. Han beskrivs ha nästan transparent hy som ofta jämförs med lökskal vid ett flertal tillfällen.  Hans hår är långt och mörkt och hans ögon röda. När han rör sig ser det ut som om han flyter eller svävar fram enligt de flesta. Hans partner heter Sulpicia.
Han beskrivs även som maktgalen - han kräver att ha befälet över det mesta och tvekar inte om han måste döda något (eller någon) som står honom nära ifall det betyder att han får mer makt. Aro kommer att spelas av skådespelaren Michale Sheen i New Moon.

MARCUS är också en av ledarna i Volturi. När han förlorade sin partner Didyme blev han väldigt apatisk och zombieliknande, vilket han fortfarande beskrivs som. Hans speciella talang är att han kan känna igen folks förhållanden till varandra. Stephenie Meyer säger bl.a detta om Marcus gåva: "He sees the binding ties between the enemy the guard faces. He can tell who the leader is just by watching the way the others are tied to him or her.". I New Moon kommer Marcus att spelas av Christopher Heyerdahl.

CAIUS har hy likt Aro (halvtransparent och blek). Hans hår beskrivs vara lika ljust som hans hy och axellångt. Caius partner heter Athenodora. I nästa film kommer Caius att spelas av Jamie Campbell-Bower.

Källa: Twilight Wiki

Bild: Public Domain via Pixabay

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2009-04-17 16:16 #1 av: Marija

Skitbra artikel!

Anmäl
2009-04-17 16:17 #2 av: Anna

#1 Tackar!

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2009-04-17 19:30 #3 av: Maja

Toppen!

Anmäl
2009-04-19 03:22 #4 av: Angies

Jättebra!

Anmäl
2009-04-19 14:30 #5 av: hhannaz

Kanonbra artikel!

Anmäl
2009-04-19 15:32 #6 av: emwa

Jättebra! Jag har blandat ihop många av dom flera gånger, skönt att fått reda på vem som är vem nu :)

Anmäl
2009-06-10 08:29 #7 av: JohannaCullenEnvall

jag stör mig jättemkt på chelsea !!! men jättebra artikel !

Anmäl
2009-06-10 18:54 #8 av: LaSadie

Väldigt bra och informativ artikel!

Anmäl
2009-06-10 18:59 #9 av: Endroppeihavet

Bra skrivet, fast i Heidis beskrivning står det "han lockar folk till sig" Ändra till hon så blir det ännu bättre!Glad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.