05. Karaktärerna

Emmett Cullen

2009-04-14 16:56 #0 av: Maja

Vem är Emmett Cullen? Hur blev han vampyr? Här får du svaren!

Från människa till vampyr

Emmett Cullen föddes som Emmett McCarty år 1915 som yngst av tre syskon. Han hade ett stort intresse i att jaga och det var även detta som förändrade hans öde. Året var 1935 när 20-åriga Emmett befann sig i Tennessee för att jaga. Plötsligt dök det upp en björn som attackerade och skadade honom så svårt att han var nära att dö.

Det var då Rosalie hittade honom. Hon kunde inte bara låta honom ligga där, utan hon tog med honom till Carlisle och bad honom att förvandla Emmett till en vampyr då detta var det enda sätt som skulle rädda honom från att dö.

Här berättar han om upplevelsen med sina egna ord:

“I couldn’t move, and my consciousness was slipping away, when I heard what I thought was another bear, and a fight-over which would get my carcass, I supposed. Suddenly it felt like I was flying. I figured I’d died, but I tried to open my eyes anyway. And then I saw her..”
(-Stephenie Meyer
http://www.stepheniemeyer.com/pdf/twi_outtakes_emmett.pdf)

När han väl insåg att han hade blivit vampyr så tog han inte beskedet så hårt som Rosalie och Carlisle hade trott. Han tyckte inte att det var så farligt om vampyrlivet bestod av vackra Rosalie och den underbara familjen Cullen.

Personlighet

Emmett beskrivs som en skämtsam kille som är lätt att tycka om. Han får ofta agera storebror åt sina “syskon”. Givetvis har han även en seriös sida också, vilket man kan få se en tydlig sida av i filmen Twilight. När James har bestämt sig för att ge sig ut på jakt efter Bella så blir Emmett genast beskyddande och bestämmer sig för att segra över James tillsammans med sin familj.

Emmett är en stor, muskulös kille med mörkt hår och smilgropar som får honom att se oskyldig och snäll ut. Han är även den längsta av alla i familjen Cullen och fungerar som en slags beskyddare.

Källa:
http://www.stepheniemeyer.com/pdf/twi_outtakes_emmett.pdf
http://www.imdb.com/character/ch0066022/bio

Anmäl
2009-04-15 23:08 #1 av: AidaHakimi

Jättebra! =) Emmett är lätt en av mina favoritkaraktärer.

Anmäl
2009-04-15 23:09 #2 av: Anna

Kanon Maja! =)

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2009-04-15 23:12 #3 av: hhannaz

Riktigt bra artikel! Älskar verkligen Emmett, en av mina favorit-karaktärer! Flört

Anmäl
2009-04-15 23:42 #4 av: Kimmie

Emmett är bäst ;)

Anmäl
2009-06-05 20:41 #5 av: twilight4ever

Kanon

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.