05. Karaktärerna

Esme Cullen

2009-04-11 20:02 #0 av: Livzson

Esme Cullen är fru till Carlisle samt "moder" åt vampyrerna tillhörande den olympiska klanen, Cullen.

Historia

Esme Cullen föddes som Esme Anne Platt år 1895 i Columbus, Ohio. När hon var sexton år bröt hon benet då hon föll från ett träd. Hennes föräldrar körde många mil för att hitta en doktor och tillslut hittade de en. Denna doktor var Carlisle Cullen.
När Esme var 25 år friade Charles Evenson till henne och hennes föräldrar uppmuntrade henne till att säga ja. Även om hon inte hyste starka känslor för Charles så hade hon ingenting emot honom, så hon bestämde sig för att säga ja. Dock var han inte den mannen Esme hade förväntat sig, han hade en mycket mörkare och sannare sida. Han misshandlade Esme men hennes föräldrar rådde henne till att hålla sig tyst. När Esme fick reda på att hon var gravid gav hon sig iväg på en egen flykt till ett par släktingar. Hon trodde att hon och barnet var trygga där, men dock spred sig ryktena och tillslut fick även hennes föräldrar nys om vart hon befann sig. Esme beslöt sig då för att försöka fly igen. 


Hon födde tillslut barnet men en tragisk händelse skedde endast ett fåtal dagar efter, då hennes son dog i lunginflammation. Esme var totalt förstörd över hennes sons tragiska död och tog ett impulsivt beslut då hon bestämde sig för att avsluta sitt liv på jorden. Hon kastade sig ner från en klippa och det allmänna folket såg henne som redan död, så hon togs direkt till bårhuset. Men när Carlisle fann henne på bårhuset hörde han fortfarande hennes hjärtslag och han kom genast ihåg flickan som han en gång i tiden läkte. Detta gjorde att han bestämde sig för att förvandla henne till en av sin egen sort, en vampyr.

Carlisle och Esme blev snabbt förälskade i varandra och det dröjde inte länge förens det blev hög tid för kyrkklockorna att ringa. I samband med bröllopet fick även Esme en av alla sina gåvor utav Carlisle. Denna gåva var en Sydamerikansk ö som sedan skulle bli kallad "Isle Esme".

Fysiskt och Psykiskt

Esme Cullens mänskliga liv var emellan år 1895 och 1921. Alltså hann hon bli 26 år innan hon förändrades från människa till vampyr. Förvandlingen skedde med hjälp utav Carlisles gift och eftersom hon gifte sig med Carlisle, blev hon en ny medlem av den olympiska klanen. I den olympiska klanen anses hon vara som en moder åt de så kallade adopterade barnen Edward, Rosalie, Emmett, Alice och Jasper. En annan del av hennes vampyrsläktingar bor i Alaska och kallas Denali klanen. Tanya, Carmen, Eleazar, Kate, och Garrett är klanens medlemmar. Även denna vampyrfamilj är "vegetarianer".

Esme beskrivs ha långt karamellfärgat hår med svall. Hennes ögonfärg är detsamma som alla medlemmarna i den olympiska klanen har, dvs. guldsvarta. Kroppsligt beskrivs hon som liten och nätt men samtidigt ha rundare och mjukare linjer i ansiktet. Det hjärtformade ansiktet gör att Esme ser så pass vänlig ut som hon faktiskt är. I böckerna skrivs hon som omkring 168 cm lång. Hennes givmildhet och förmåga att få andra att må bra är typiska kännetecken för Esme som sägs ha ett obankade hjärta av guld.

Kuriosa

  • Hon arbetar som ritnadsarkitekt
  • Hennes talang/kraft är att älska passionerat
  • Intressen för Esme är bland annat arkitektur
  • I filmerna spelas Esme Cullen utav Elizabeth Reaser

Källa: IMDB

Anmäl
2009-04-11 20:18 #1 av: Anna

Jättevälskriven artikel! Intressant.

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2009-04-11 20:19 #2 av: Maja

Super-duper! =)

Anmäl
2009-04-11 20:37 #3 av: Marija

Åh, så bra!

Anmäl
2009-04-11 22:55 #4 av: Magster

Verkligen bra artikel!

Maggan, mgfotografi.webb.se
Medarbetare på Hästfoto.

Anmäl
2009-04-13 02:39 #5 av: hhannaz

Riktigt bra artikel!

Anmäl
2009-04-13 15:43 #6 av: Jussse

Jättebra skrivet!

Anmäl