05. Karaktärerna

Shape-Shifter Index

2009-04-25 12:02 #0 av: Anna

Vi har tidigare listat samtliga vampyrer som nämns i böckerna, samt alla från Volturiklanen. Nu är det varulvarnas tur, eller, the shape-shifters som de kallas. Vill påpeka att denna artikel innehåller karaktärer och händelser som inte utspelar sig förrän i New Moon (eller i vissa fall ännu senare).

JACOB BLACK är en av indianerna som tillhör Quileute-stammen. Han är femton år gammal i Twilight, och sexton i de två kommande böckerna. På sitt sextonde år genomgår han förvandlingen som gör honom till varulv (shape-shifter). Jacob beskrivs som väldigt lång, väldigt muskulös och med svart, långt hår. Jacob spelas av 17-årige Taylor Lautner i Twilightfilmerna.

LEAH CLEARWATER är dotter till Harry och Sue samt föredetta flickvän till Sam Uley. Hon beskrivs som överbeskyddande mot sin lillebror Seth. Leah är vacker på ett exotiskt sätt, med kopparaktig hy och glänsande, svart hår. Edward beskriver hennes vargskepnad som mindre och gråaktig. Leah är också den hittills enda kvinnan som blivit en shape-shifter.

SETH CLEARWATER är Leah's yngre bror. Han blev förvandlad något tidigare i livet än resterande shape-shifters. I serien beskrivs han som lång och gängligt byggd, ofta med ett stort flin på läpparna och enligt Bella påminner han henne om en yngre Jacob.

SAM ULEY är alfahanen för sin grupp och är förlovad med Emily Young. Han var den första av männen som förvandlades till varulv, därav sin alfaroll. Hans mänskliga sida beskrivs ha stora muskler, en mörk röst, kopparaktig hy, vara lång samt ha svart hår och bruna ögon. Chaske Spencer kommer att spela Sam i kommande filmer.

JOSHUA ULEY var Sam Uleys pappa, som först nämns i Eclipse. Han ska inte ha varit en direkt bra fadersfigur då han lämnade sin fru när Sam fortfarande var väldigt liten.

EMBRY CALL beskrivs som lång och slank med rödbrun hud, svart hår och bruna ögon. Man är osäker på hur han blivit en shape-shifter då hans mamma inte var en del av stammen. Det finns därför misstankar om att han är halvbror till antingen Jacob, Quil eller Sam. Embry beskrivs även som något blygare och tystare än resterande vargar och kommer att spelas av Kiowa Gordon i filmerna.

PAUL LAHOTE var den tredje ur stammen som förvandlades. I New Moon beskriver Jacob honom som en sextonåring, något kortare och med mindre muskler än de andra. Alex Meraz kommer att spela Paul i kommande filmer.

QUIL ATEARA har mörk hy, svart hår och är lång och kraftigt byggd. Senare i serien framkommer det att han är den som trivs bäst med att vara shape-shifter. Quil kommer att spelas av Tyson Houseman i följande filmer.

JARED CAMERON beskrivs ha långa, rundade muskler, rödbrun hy och kort, svart hår. Som varg har han brun päls, är väldigt kraftig men inte lika hög som Sam. Bronson Pelletier ska spela Jared i filmerna.

BRADY är en av de yngsta varulvarna, blott tretton år gammal.

COLLIN är även han en av de yngsta. Både Brady och han tvingades stanna kvar och vakta La Push när resten av vargarna försvann iväg för att fightas med Victorias nyfödda vampyrer i New Moon.

Källa: Twilight Saga Wiki

Bild: Public Domain via Pixabay

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2009-04-25 13:23 #1 av: Magster

Jättebra! :D

Maggan, mgfotografi.webb.se
Medarbetare på Hästfoto.

Anmäl
2009-04-25 13:45 #2 av: AidaHakimi

great :D

Anmäl
2009-04-25 16:50 #3 av: hhannaz

Nice! Flört

Anmäl
2009-04-25 17:13 #4 av: Hanna-R

Bra! :)

Anmäl
2009-04-25 19:49 #5 av: Marija

Kanoners!

Anmäl
2009-04-25 20:49 #6 av: mbwj

Underbart! =)

Anmäl
2009-05-20 19:24 #7 av: Metinia

Bra artikel, fast finns det bilder på dem? Skulle vilja veta vem som är vem...

Anmäl
2009-05-22 03:01 #8 av: mikaelaroxx

Nyfödda vampyrer är väl ändå i eclipse? ;)

Anmäl
2009-05-22 03:03 #9 av: Anna

#8 Vad menar du?

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.