Annons:
Etikettskådespelarna
Läst 3188 ggr
Maja
5/23/09, 1:10 AM

Anna Kendrick

Anna Kendrick är en amerikansk skådespelerska som spelar Jessica Stanley i filmen Twilight.

Det började tidigt

Anna Kendrick föddes den nionde augusti 1985 i Portland, USA. Redan som tioåring så upptäcktes hennes skådespelartalanger och hennes föräldrar ställde gladeligen upp på att köra den långa vägen från hemstaden till New York för att låta henne gå på olika auditions.

I hennes första roll fick hon spela Dinah i musikalen High Society under augusti 1998. Denna roll gav Kendrick nomineringar i Theatre World Award, Drama Desk Award samt Tony Award och ledde till att hon blev den näst yngsta nominerade för en roll någonsin.

Teatern byts ut mot filmvärlden

Efter detta så medverkade hon i ett antal andra produktioner innan hon tog steget vidare till filmvärlden och hennes debutroll i Camp från 2003. Tack vare sin insats i filmen nominerades hon än en gång till olika priser som Best Supporting Actress Chlotrudis Award och Best Debut Preformance Independent Spirit Award. År 2007 kom nästa filmroll i Rocket Science, där hon spelade Ginny Ryerson och nomineringarna fortsatte rulla in på band.

Twilight

Senare samma år så gick Kendrick på en audition för filmen Twilight, där hon ville få spela rollen som Jessica Stanley. Tyvärr så mådde hon inte så vidare bra vid tillfället och var tvungen att åka därifrån. Som tur var så blev hon återkallad till en ny audition när hon mådde bättre och tilldelades rollen!

Källa: http://en.wikipedia.org/wiki/Anna_Kendrick

Annons:
Marija
5/23/09, 1:14 AM
#1

Bra artikel!

//Marija, medarbetare på Hästfoto.ifokus

Anna
5/23/09, 1:58 AM
#2

Jättebra!

Hon och jag delar tydligen födelsedag, det visste jag faktiskt inte ;)

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

teamedward
9/10/09, 11:28 PM
#3

Jättebra artikel! :)

Mimmulih
9/10/09, 11:43 PM
#4

jätte bra artikel! och hon passar jättebra som jessica tkr jag! :)

AnnieLarsson
9/11/09, 5:15 PM
#5

Bra artikel! :)

ThreeSenses
9/11/09, 7:06 PM
#6

Hon passar som Jessica ^^ Så är hon väldigt söt också :D Fast det verkar som om dom inte har fixat en enda halvdan skådis i Twilight … alla är super! ;)

Annons:
Upp till toppen
Annons: