05. Karaktärerna

Billy Black

2009-05-28 22:10 #0 av: Livzson

Billy Black är en av karaktärernana i Twilight som är god vän till Charlie Swan samt fader åt Jacob Black.

Familjelivet

Billy black är nativamerikan och beskrivs som mycket trygg samt beskyddande mot sin familj. Han har tre barn varav två av dem är tjejtvillingar. Den ena
av dem heter Rachel. Hon märke ut sig mycket i skolan, så hon fick tillslut ett stipendium som gjorde att hon ville studera vidare i Washington State. Den andra systern heter Rebecca och gick motsatt väg genom att gifta sig med en samoansk surfare och flytta till Hawaii. Jacob Black är Billy's yngsta barn och arvtagare till det heliga blodsbandet.

Chef för Quileutes

Billy är den sista levande ättlingen till Eprahim Black, som var en forntiden ledare för Quileutestammen. Detta gör honom till en av de äldsta skepnadskiftarna. I och med att han har visdomen av sin ålder har han även blivit utnämnd till chefs av Quileutestammen. Billy Black är som ledare överbeskyddande i vissa lägen då han har starka konflikter med Cullens. Flera generationer tillbaka gjorde Quileutes ett avtal med Cullens för att slippa få människor dödade och skapa egna områden. Dock litar Billy fortfarande inte på Cullens och hyser stort agg mot dem.

Rollen i Twilight

Vid en sorglig olycka dog Billys fru medan han själv överlevde men blev handikappad och fick domen att sitta i rullstol livet ut. Han led svårt att sorgen men fick fötterna på jorden igen då han och Jacob flyttade till La Push. Nära La Push ligger det lilla samhället Forks där han mötte polischefen Charlie Swan. Där inleddes en stark vänskap som förde tillbaka Billy till sitt rätta jag medan han även kämpade för sig egen stam, Quileute. Med pizza, fotbollstv och barn som umgicks blev Charlie och Billy nästan som bröder. I och med det började Billy även skydda Charlies dotter Bella Swan från Cullens, dock inte så uppskattat.


I filmerna spelas Billy Black av Gil Birmingham
.

Källa: IMDB

Anmäl
2009-05-28 22:12 #1 av: hhannaz

Bra! Flört

Anmäl
2009-05-28 22:14 #2 av: Anna

Kanon!

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2009-05-29 00:15 #3 av: Marija

Super!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.