04. Skådespelarna

Sarah Clarke

2009-05-21 20:27 #0 av: Maja

Kvinnan som spelar Bellas mamma i filmen Twilight heter Sarah Clarke. Här kommer en presentation.

Unga år

Den 16 februari år 1972 fick Carolyn och Ernest Clarke en dotter som fick namnet Sarah. Hon föddes St. Louis, Missouri och gick på Indiana University där hon studerade konst och italienska. Strax efter detta så flyttade hon till Bologna i Italien för att fortsätta studera och det var även här hon upptäckte skådespeleriet.

När hon kom tillbaka till USA igen efter ett par månader så fortsatte hon att läsa mer konstnärliga kurser, bland annat inom fotografvärlden. Hon ställde upp som fotograf vid specifika tillfällen och som tack för detta fick hon gratis dramalektioner.

Karriär

Hennes första skådespelarroll kom i en reklamfilm för Volkswagen år 1999. Efter detta så fick hon en roll i kortfilmen Pas de deux, och sedan vann hon priset för mest outstandig prestation i filmfestivalen i Brooklyn. Strax efter detta erbjöds hon roller i allt större filmer som All about George och The Accident. Men det var inte enbart inom filmen som hon slog igenom, utan även inom olika TV-serier som Ed och Sex and the City. En annan stor roll som Sarah är känd för är hennes roll som Nina Myers i serien 24.

I filmen Twilight spelar hon Renée Dwyer, mamma till Bella Swan.

Källa: http://en.wikipedia.org/wiki/Sarah_Clarke 

Anmäl
2009-05-21 20:38 #1 av: Marija

Bra artikel!

Anmäl
2009-05-21 21:07 #2 av: Anna

Kanon!

Har faktiskt bara sett henne i 24.

Anna, värd på Hästfoto och Webbutveckling

annaattlid.se

Anmäl
2009-05-22 00:30 #3 av: Livzson

*Tummen upp!*
Jag känner igen ansiktet, men kan dock inte placera det..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.